Кръводарителска акция се провежда в Бургас за млада жена, жертва на нападение с нож. След две операции 21-годишното момиче все още е с опасност за живота. В 4:30 ч. сутринта съседът Бончо Пенев чува викове за помощ и веднага се притичва. Разказва, че веднага са дошли четири полицейски коли и две линейки. След половин час са извели задържания.

Мъжът е на 21 години и е криминално проявен.

"Останал в квартирата, обитавана от двете сестри, защото е употребил голямо количество алкохол", съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОД МВР-Бургас.

На втория етаж на адреса компанията е празнувала рожден ден, който е продължил до сутринта. Мъжът първо напада с нож малката сестра, по-голямата ѝ помага и получава тежки порезни рани.

"В тежко състояние, с прободни наранявания в тялото, с колегите успяхме да извадим острието. Има някаква доза късмет или щастие, че е попаднал в такава зона, в която не е успял да нарани важни артерии", заяви д-р Стефан Шишков, началник на Неврохирургията в УМБАЛ-Бургас.

Заради състоянието на пострадалата жена медиците обявиха и кръводарителска акция. Могат да се включат хора с всички кръвни групи.

Младата жена е кръвна група нула положителна. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!