Млада жена, която е станала жертва на престъпление, има нужда от кръводарители. Тя е на 21 години, в момента е настанена в Отделението по реанимация на УМБАЛ-Бургас и ще претърпи поредица от животоспасяващи операции, съобщи кореспондентът на bTV.

Тази нощ жената е била нападната с нож и има множество рани. В инцидента е пострадала и сестра й, която също е получила наранявания, но е успяла да извика помощ.

В момента близките на двете сестри организират акция по кръводаряване, която е започнала днес сутринта. Всеки здрав човек от 18 до 65-годишна възраст, който желае да помогне, може да отиде в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ-Бургас и да дари кръв, като кръвната група не е от значение. Отделението се намира на гърба на ДКЦ I (Първа поликлиника) и ще работи с кръводарители и след 14 ч.

Сигналът за инцидента е получен около 5:15 ч. сутринта в Първо РПУ в Бургас. Установено е, че след младежко събиране в частна квартира и след употреба на значително количество алкохол, по неизвестни засега причини, 21-годишен криминално проявен бургазлия намушкал с нож в областта на главата 21-годишно момиче, което живеело с 27-годишната си сестра в жилището.

Сестрата, в опит да го защити, също получила прорезни рани по лявата ръка. Тя е получила медицинска помощ и е освободена за домашно лечение.

Извършителят на деянието е откаран в УМБАЛ-Бургас с порезна рана на лявата предмишница, като след получаване на медицинска помощ, е задържан в Първо Районно управление-Бургас за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.