Без коментар от страна на правителството и управляващите и с искане за оставки от страна на опозицията – такава беше първата политическа реакция, след като обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува в социалните мрежи скрийншоти от чатове с потребител на име Vladi Goranov, в които се обсъждат въпроси, свързани с хазарта и регулирането му.

Според публикуваните разговори  дискусията касае работата на двама от ръководителите на Държавната комисия по хазарта – Александър Георгиев и Мария Филипова. На Георгиев бяха повдигнати обвинения в длъжностно престъпление. Мария Филипова в момента е заместник председател на Комисията за финансов надзор.

Според датите от разговорите, те са от края на  миналата година и началото на тази. След това отчетите на лотарийните игри, ръководени от Васил Божков, все пак бяха проверени. Установи се, че с години Комисията е одобрявала декларациите попълнени така, че да се плащат по-ниски такси. Сметките показват че в хазната не са постъпили около 700 милиона лева.

От финансовото министерство отказаха коментар на днешните събития, като по-късно излязоха със следната позиция: "Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков. Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна".

В парламента управляващите също се въздържаха. Председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отговори с „Не съм видяла“ на въпроса как ще коментира публикацията. Не отговори на въпроса дали е нормално да има такъв тип комуникация между министър и бизнесмен.

„Аз многократно казах, че няма как министърът на финансите на Република България да не знае какво става в един от ключовите сектори, който осигурява на бюджета милиарди годишно. Абсурдно е! Ако министърът на финансите не е знаел, той не е за тази работа. Ако е знаел, той е за друго място", заяви на свой ред Румен Гечев от БСП.

Опозицията призова кабинетът да подаде оставка заради случващото се в хазартния сектор.