Описват щетите след бедствието в Костинброд, което засегна домове и предприятия. Нивата на реките в района намаляха, а ситуацията постепенно се нормализира. 

Снимка: btvnovinite.bg

70-годишният Божидар Младенов няма на кого да разчита, за да отстрани щетите от наводнението. Разказва, че ще изчака с ремонта, защото няма средства към момента. Водата от дома му е източена, но дворът му още е пълен.  

Снимка: btvnovinite.bg

В мазето на Нели Георгиева все още има вода, а всичко съхранявано вътре е унищожено. По думите на жената и друг път са се наводнявали, но никога в такава степен.  

В Костинброд и Петърч се надяват днес да изпомпат водата от дворовете и домовете си, тъй като тя е започнала вече да замръзва. В следващите три дни ще се описват щетите. 

„Има средства, които се отделят, но те са минимални от страна на държавата, а в същото време ще преценим какво може да помогне и общинския бюджет“, обясни кметът на Костинброд Трайко Младенов.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен тинята и калта, пороят в района остави след себе си удавени животни, съсипани фуражи, подгизнали дърва и изгорели електроуреди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!