Още гледни точки за агресията в училище, след която първокласник изпадна в кома. Наш екип разговаря със семейството на 14-годишното момиче, ударило момчето.

Според близките на 14-годишната тийнейджърка тя е била предизвикана от първокласника.

„В дамската тоалетна влиза два пъти, втория път каза аз те видях, аз те видях, за мене и за вас не е нищо, но за едни деца е нещо, подрастваща, тийнейджърка, за нея е нещо, разберете, и тя го настига и го удря така, значи тя е много била издразнена, за да го направи това нещо“, казва Теодора Буцерска, леля на момичето.

След инцидента именно лелята на момичето уведомява бабата на момчето за случилото се.

„Ако бягам от отговорност, ще отида ли да ѝ кажа. Нелеп инцидент, това е цялата работа. Да, виновна е, виновна е, не трябва да удря, но да понесе цялата вина и тоя псхически тормоз. Вие знаете ли, че аз ходя всеки ден да я водя и да я прибирам от училище“, казва още Буцерска.

Седмокласничката е отличника и досега не е проявявала агресия, казаха от училището. В училището влиза психолог. Ще се вземат и други мерки.

„Ще започнем да изграждаме вътрешни тоалетни, а евентуално и камери. Тепърва ще се мисли и за охрана, но няма как да поставим такава до всеки ученик“, коментира Цветослав Пенкьовски.

Освен, че учат в едно училище, двете деца са съседи.