Медицинска сестра, която беше записана със скрита камера да обижда и напада дете от яслената група в столичната 27 ДГ "Детска китка", доброволно е подала заявление за напускане.

Разпоредена е вътрешна проверка, която включва писмени обяснения от директора на детската градина Галя Димитрова, както и на медицинското лице Снежина Стоичкова, съобщават от район "Надежда".

Снимка: btvnovinite.bg

Експерти от Столична община са извършили проверка в градината, за да бъде изяснена отговорността на директора по случая. Галя Димитрова ще представи на Столична община писмените обяснения на останалите служители, отговарящи за групата на пострадалото дете. Ще бъдат наложени и санкции.

Експерти са се срещнали с родителите на детето, от които се очаква да подадат писмени сигнали до Столична община и Държавна агенция закрила на детето. Те ще търсят правата си в съда. С пострадалото момиченце ще работи психолог.

Снимка: btvnovinite.bg

Част от родителите отказаха да пуснат децата си. Уличената медицинска сестра отказа да застане пред камерата на bTV, но отрече да е тормозила детето. По думите на директорката обаче е признала - била изнервена и изморена.

От Столичната община уверяват, че повече няма да я вземат на работа. Разпитани са всички служители на детската градина, които работят в яслените групи, но никой не признава да е бил свидетел.

Снимка: btvnovinite.bg

Директорът на детската градина ще проведе спешно допитване до родителите за въвеждане на видеонаблюдение и при постигнато съгласие такова ще бъде изградено.