Започва дългоочакваният ремонт на пътя Русе-Кубрат. Днес бе направена символичната първа копка на отсечката, която от години е осеяна с дупки.

Заради състоянието на пътя имаше и редица протести от жителите на населените места в областите Русе и Разград.

Цялостният ремонт на 47-те километра от републиканската пътна мрежа започва от село Тетово, което се намира по средата. За местните хора рехабилитацията на пътя е чакана повече от 30 години.

Хората ще трябва да се запасят с търпение през следващите 10 месеца, тъй като заради ремонта пътуването ще бъде затруднено и ще има обходни маршрути. От АПИ обещават участъкът да бъде преобразен изцяло.

Снимка: btvnovinite.bg

„Цялостна подмяна на пътната настилка, отводняване, бордюри, канавки. Полагане на изцяло нова хоризонтална маркировка, подмяна на всички пътни знаци. Проектът е разделен на два лота, два екипа ще работят паралелно, за да можем за началото на летния сезон да имаме нов път“, обясни Олег Асенов от АПИ.

Снимка: btvnovinite.bg

Проектът за цялостната рехабилитация на проблемната отсечка ще се реализира с европейски средства и държавно финансиране на стойност 38 млн. лв. Той свързва три области – Русе, Разград и Силистра.