Тази вечер музикантите от „Фондацията” излязоха пред почитателите си в зала „България” заедно със Софийска филхармония. Само bTV беше допусната до генералната репетиция.

От 2 години музикантите от супер групата „Фондацията” не са свирили в София. Диригент на концерта е Максим Ешкенази.

„В България доста рядко свирим, но от друга гледна точка непрекъснато свирим в България, защото където и да отидем по света, има страшно много българи, говорим на български, пеем на български и се чувстваме в България навсякъде”, сподели преди концерта Добрин Векилов – Дони.

„Аз съм в „Гласът на България” в България, а извън България „Фондацията” е точно гласът на българите, които са тук. Нашата мисия е едни хубави песни да ги напомняме на едни хора, които няма как да ги чуят там, където са”, коментира китаристът Иван Лечев.

„Няма по-голямо удоволствие от това да свириш с музиканти, които са много добри, всеки си има собственото самочувствие, но нямат никакви комплекси за малоценност, за да изтъкват егото си, тоест, това, което мислех, че ще е проблем при „Фондацията”, се оказа най-хубавото. Страшно ми е приятно да свиря с тези момчета”, каза Кирил Маричков.

Славчо Николов допълни: „Щастливи сме, че датата 2 месеца преди това се разпродаде и мислим да направим още един такъв концерт, защото наистина има голям интерес”.

Барабанистът на „Фондацията” Венко Поромански сподели преди началото, че оркестърът е великолепен, звучи страхотно и очаква да се получи невероятен концерт.

След напълно разпродадения концерт тази вечер следващата среща на „Фондацията” с техните почитатели е точно след месец – на 28 декември.