Голяма сума е платена за освобождаването на 25-годишния Адриан Златков, който снощи беше оставен на път край столицата. Това призна баща му Тони Златков. Той е водил преговори с похитителите повече от седмица. До този момент и от МВР, и от прокуратурата отказват да коментират случая.

След 11 дни в плен Адриан се прибра в дома си. Той е добре и не е бил малтретиран от похитителите си. Според източници на bTV платената сума е около 700 000 лева при искани от похитителите 3 млн. лева.

Малко след 22 ч. снощи похитителите са оставили Адриан в дерето на пътя Самоков - София, малко преди Кокаляне.

Оставен в безлюдна местност, младежът спрял кола на автостоп, която до докарала до бензиностанция на околовръстното шосе и разклона за Панчарево. От там той се обадил  на родителите си, които са го прибрали.

Баща му призна, че е платил за свободата му, като призна, че сумата е доста сериозна за семейството. 

Похитителите се свързали с бащата още на втория ден. Преговаряли с есемеси цяла седмица. След като дал парите, освободили сина му.

“Водеха толерантна комуникация”, разкри само Тони Златков, като отказа да коментира детайли.

 Той не е разпитвал сина си за детайли около отвличането, за да не го травмира. С него не беше разговарял и психолог. Златков призна, че след случилото се е поставил охрана.  

25-годишният Адриан беше отвлечен в края на август близо до дома му в Герман. Похитителите инсценирали полицейска проверка и го принудили да спре. Минути след отвличането те бяха унищожили колата, с която похитиха младия мъж.

Не е ясно дали има следи или насоки към похитителите. Ясно е обаче, че става въпрос за добре организирана престъпна група за отвличане. Тепърва ще се проверява дали тази група е новосформирана, или „Наглите” се възраждат. Те бяха разкрити през 2009 г., след като за 2 г. извършиха 14 отвличания. От 25 арестувани тогава едва четирима влязоха в затвора.