Украинката Ярослава Магучих подобри световния рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина при жените.

22-годишната Магучих преодоля 210 см от първия си опит на тази височина на турнира от Диамантената лига по лека атлетика във френската столица Париж.

Постижението ѝ коментира и Слави Трифонов.

„Разбрах от новините, че някаква млада украинка е скочила на висок скок 210 см и е подобрила рекорда на Стефка Костадинова с 1 см. 209 см. беше световният рекорд на Стефка Костадинова, който никой не можеше да подобри в продължение на 37 години. И ми стана толкова криво, ама толкова криво. Имаше нещо, в което цял свят не можеше да ни победи в продължение на 37 години“, написа той в профила си във Фейсбук.

„И всеки човек по света можеше да произнесе името България единствено с възхищение и уважение. Заради Стефка Костадинова. Имам честта да я познавам и в един от декорите на “Шоуто на Слави” си бях отбелязал с молив височината от 209 см“, казва шоуменът и лидер на „Има такъв народ“.

„С молив. Ей така, за да ми е хубаво. Разбира се, украинката се е трудила, тя е талантлива и ги скочи тези 210 см, но това не променя факта, че на мен ми е криво. Не знам за вас и не знам на кой въобще му пука, но на мен ми пука. И използвам възможността лично, като българин, най-искрено, с уважение да благодаря на Стефка Костадинова за това, че 37 години ни държеше, нас българите, на върха на света“, заявява Слави Трифонов.

„Върха от 209 см. И ако за някого заслужава да се каже, че е направил ужасно много, страшно много за името България по света, то това е Стефка Костадинова. Мисля, че всички сме ѝ задължени. Или поне аз съм“, отбелязва още той.