С действията си Христо Иванов може да спре промените, смята лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов. В публикация във „Фейсбук“ той очерта всички допирни точки с „Демократична България“.

„Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора“, казва Трифонов в публикацията си.

„ПП „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото“, казва Трифонов. Той подчертава, че експертните срещи са били без участието на ДПС и ГЕРБ.

„И точно в този момент, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за т.нар. съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори“, коментира Трифонов.

Той допълва, че с „Демократична България“ са на едно мнение по ключови политики като нуждата от съдебна реформа, закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, както и че „столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС“.

„И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС? Защо го прави това? Нямам никаква представа“, допълва Трифонов.

В края на публикацията той казва, че ако се отиде към предсрочни избори вината ще е на „Демократична България“.