„Ще ви кажа защо Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани в съвременния смисъл на думата. А този смисъл, припомням, е: “Невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.”

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който взема отношение в словесните нападки между президентът Румен Радев и председателите на "Продължаваме промяната".

Вчера държавният глава заяви, че е бил първият излъган от тях и е било грешка да им се довери.

От „Продължаваме промяната“ изразиха позиция, че президентът е върнал мутрите в управлението на страната.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той и хората до него първи са разбрали, че Кирил Петков и Асен Василев нямат необходимия капацитет.

„Мисля, че последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва и българските гражданите. Стана очевидно даже и за слепите“, заяви след това на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев.

„Един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на “Продължаваме промяната”, най-после ще има медицински хеликоптери. Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани“, казва в изявлението си Слави Трифонов, който обяснява и значението на думата „шарлатини“ според Уикипедия и нейната етимология – от френски и италиански език.

„Конкретно Кирил Петков наистина е стар шарлатанин. Скоро ще се навършат цели две години от първата му голяма шарлатания в политиката. Помните каква е тя, нали? За да стане министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство - българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията. Тоест - измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин. Между друго, според юриста Радостин Василев, за това си деяние Кирил Петков подлежи на наказателна отговорност. Това той го каза миналата година. Разбира се, за да е пълна шарлатанията в “Продължаваме промяната”, Радостин Василев вече тия неща не ги говори, защото самият той вече е част от шарлатаните от “Продължаваме промяната”, продължава Трифонов.

"Разбира се, аз имам личен опит с шарлатанина Кирил Петков. Помните онази прочута шарлатания на “Продължаваме промяната”, в която на предизборен дебат по bTV вместо Венко Сабрутев се появи Кирил Петков. Та в този предизборен дебат, Кирил Петков отново извади театралните, рекламни трикове, в случая - за печелене на гласове, и произнесе брутална лъжа по мой адрес. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм му казал нещо за, цитирам - “моя милиард”. Кирил Петков е особен вид шарлатанин - докато изрича лъжата, след секунди вече вярва, че това е истина. А тя истината е лесно доказуема - Кирил Петков говореше за конкретен период, в който аз съм му се обадил за “моя милиард”. В тоя конкретен момент аз отдавна го бях изтрил от телефонния си указател, защото ми беше станало ясно, че е шарлатанин. Нищо не можеше да ме убеди да вдигна телефона на Кирил Петков, включително и медиаторството на големия политик Христо Петров. Камо ли пък да му говоря за “мой милиард” по телефона“, коментира Слави Трифонов.

Ето какво още казва той: