„Много хора бяхме излъгани. Вчера президентът Румена Радев - човекът, който ви е дал път в политиката (говоря за „Продължаваме промяната“), също го каза. Все пак проф. Габровски трябва да намери някакъв консенсус за съставяне на правителство“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на включване на живо във Фейсбук.

„С президента Радев не сме се виждали, не сме говорили и не сме съгласували нито едно действие. Не съм виновен, че „Продължаваме промяната“ разочарова първо нас, първи разбрахме, че те нямат капацитета. След това разочарован беше Плевнелиев, а сега и Радев. След това се отрекоха и коалиционните им партньори - "Има такъв народ" и БСП. И най-важното 200 000 избиратели се отказаха от тях“, посочи бившият премиер.

Той коментира, че очаква решението на президента дали ще постави вето върху текстовете в Изборния кодекс, с което бе взето решението отново да гласуваме с хартиена бюлетина.

„За съжаление ние нямаме никакъв контакт и връзка с него, относно ще сложи ли вето, няма ли да сложи. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързани в нещо като спасителен пояс за „партията на промяната“, наречени от президента шарлатани", каза Борисов.

Той се обърна към съпартийците да не лепят етиките на "Продължаваме промяната", призова към спокойствие и посочи, че проф. Николай Габровски има няколко дни за съставяне на правителство.

"Ние ги победихме с техните вълшебни флашки, софтуер и техен вътрешен министър. Въпреки целия контрол, който имаха над държавата", заяви Борисов.