Конституционният съд не действа спрямо ангажимента си към българския народ, а спрямо ангажимента си към политическата класа. Така Слави Трифонов коментира решението на висшите магистрати да спрат 3 от въпросите на бъдещия референдум, иницииран от "Шоуто на Слави".

По думите му постъпката е неморална и непочтена, но референдум все пак ще има - заедно с президентските избори и с останалите три въпроса. 

Избирателите ще трябва да отговорят дали подкрепят мажоритарния избор на депутати в два тура, въвеждането на задължително гласуване и субсидията за партиите да стане 1 лев за действителен глас.

"Най-висшият съд в България се казва българският народ. Той стои и в Конституцията най-отгоре, не стои Конституционният съд. Това не са хора, които Зевс ги е назначил, те са слезли от планината Олимп и решават моята съдба. Съдбата ми като гражданин се решава от най-висшия орган, който се явява българският народ", каза Трифонов и допълни, че въпросите в инициирания референдум ще променят политическото статукво, което е добре за България.

По думите му съдиите трябват да служат на хората, които искат да бъдат питани:

"700 000 души искат да ги питат по някакви въпроси. Това ненормално ли е? Това е така наречената пряка демокрация. Това е един фарс, един водевил. Намериха начин един президент, който се излага хиляда пъти по време на президентския си мандат, и накрая, когато вече обяви, че няма да е президент, откриха формулата, с която да спрат най-харесваните въпроси – намаляването на броя на депутатите, избора на полицейски началници и електронното гласуване".

Според него решението на Конституционния съд е непочтено, неморално, унизително и долно.

„Ако някой си мисли, че това е финалът или края, значи нещо се е объркал. Аз не излизам от мое собствено име да правя някои неща. Аз съм човек, който води телевизионно шоу в една част от живота ми - тя е професионална. В личен план аз съм гражданин. Като гражданин на тази държава имам моите права по начина, по който ми ги дава Конституцията. Понеже ги имам, ще ги използвам”, заяви Слави Трифонов.

Той не отрече, че има намерение да се включи в политиката.

"Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: Недей. Обикновено, когато човек си го проси, си го получава", коментира още той.