"Мъчи ме един въпрос. Дали кандидатът за министър-председател на „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков е знаел, че като е бил зам.-министър в кабинет на Бойко Борисов през 2014 г., всъщност е работил за един мафиот и е обслужвал с решенията си мафията?", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук. 

Изказването му идва, след като днес от партията на Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че ще изпълнят втория мандат като за премиер ще бъде предложен бившият министър на образованието акад. Николай Денков.  

"Ако това е било така, значи акад. Денков е бил част от отбора на мафията през 2014г.
Днес обаче акад. Денков е лъскаво опакован в нова роля - почтен и независим кандидат от „А“ отбора на “Промяната”", добави Трифонов.

"Защо? Защото лицемерието и шарлатанията трябва да бъдат скрити зад правителство на малцинството, което да изпълни единствената мечта на хора като Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, а тя е те да са на власт. Дори тази власт да мине през подкрепата на мафията и синджирът впоследствие, с който Бойко Борисов ще ги държи изкъсо. Щом пък за тази цел акад. Денков е съгласен. Видимо е свикнал, няма да е нещо ново за него", каза той.

"Лоши актьори, играят жалък театър"

По-рано през деня Слави Трифонов написа, че това, което се случва в момента в българския политически живот, е българска жалка нелепица. "Всички знаят, че няма как да стане правителство, но всички, като някакви много лоши актьори, играят този жалък театър, че все едно правителството е само на една ръка разстояние", добави той.

"Обвинения, обиди, обещания, лъжи, шарлатании и всякаква позьорщина, само и само да оставят впечатление, че вършат работа и отговорно и загрижено ще оправят нещата, кризите, и ще ръководят този изстрадал български народ", заяви Слави Трифонов.