Днес ще е предимно слънчево.

По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, но валежи са малко вероятни. Ще продължи да духа до умерен, в югоизточните райони и планините - временно силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 22° и 27°, в София около 23°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Значителна ще е облачността над масивите в крайните южни райони и е възможно слабо да превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са от 8 – 10° в котловините от Западна България до 14 – 16° на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28°.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи – в по-голямата част от страната максималните - между 24° и 29°, минимални - между 10° и 15°, в Предбалкана – до 18°-19°. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад. В сряда ще бъде предимно слънчево, дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. В четвъртък и петък, с обръщане на вятъра от изток, облачността отново ще се увеличи, без валежи. Температурите, главно в Източна България, ще се нормализират, а в Западна ще се задържат по-високи от обичайните за периода.