Очаква ни слънчево и опасно горещо време през почивните дни и в понеделник.

Още утре ще бъде много горещо с максимални температури между 30 и 35 градуса на сянка. По Черноморието максималните температури ще бъдат между 25-28 градуса, в комбинация с  умерен североизточен вятър. Очаква се слабо вълнение на морето и температурата на морската вода от 23 до 26 градуса. 

Истинска прохлада в планините, където също ще бъде предимно слънчево, по високите части - с умерен северен вятър. С няколко думи - чудесни условия и за туризъм, и за разходка.

На Балканите ще бъде слънчево, горещо, в северозападните и западните райони от полуострова - още утре опасно горещо. Превалявания не са изключени в крайните западни части от полуострова.

В Европейска Русия ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. Над южната половина на континента времето ще бъде слънчево и в много райони - опасно горещо.Очаквана максимална температура за Мадрид - поне 38 градуса.

В близките дни Горещата вълна, обхванала Пиринеите, ще се премества към Централна Европа, а след това и към Балканите. У нас, най-високи стойности ще достигнат температурите в понеделник - за момента очакванията са за стойности до около 38 градуса на сянка. И преди това, в близките дни - слънчево и все по-горещо.