За повишена лавинна опасност сигнализират планинските спасители от Дупнишкия спасителен отряд. Днес лавина, предизвикана от скиор, го е повлякла и той е бил частично затрупан от нея. 

Мъжът се е отървал само с уплаха. 

"Инцидентът е от обяд, колегите са били на място и са реагирали бързо. Момчето е добре, с частично разтягане", каза за БТА Кирил Чолаков от спасителния отряд в Дупница.

С повишаването на температурите и вследствие на преноса на сняг от вятъра североизточните склонове в района на Седемте рилски езера са с повишена лавинна опасност, отбелязват от отряда.

При днешния случай скиорът е излязъл извън обозначения район и не е разполагал с лавинна екипировка.

"По време на пътя надолу се забелязваше само главата на скиора и за щастие не изчезна напълно", споделят планинските спасители.

От планинската спасителна служба в Дупница отбелязват, че в делничните дни няма много туристи в района на Езерата, но очакват броят им да се увеличи в събота и неделя. Затова алармират за повишено внимание.

От планинската спасителна служба в Дупница отбелязаха още, че вече има тенденция хората, които се качват в планината, да бъдат осигурени със застраховка, но тези, които идват в планината инцидентно, все още нямат тази култура.