Община Пловдив не може да наложи глоба на бизнесмена Георги Самуилов, който разбуни духовете под тепетата, след като реши да празнува до ранните часове на неделя своя рожден ден в Античния театър, предаде кореспондентът на bTV в града.

Пловдивчани се възмутиха от използването на паметника на културата за частно тържество – при това до часове, в които повечето хора почиват.

Оказа се, че петролният бос ще се размине само с 2800-те лева, които така или иначе е дал за ползване на обекта. За да се наложи глоба за високи нива на шум, в момента на извършване на нарушението е трябвало да има работеща измервателна станция, оправдават се от общината.

Георги Самуилов
Снимка: bTV

В същото време потърпевшите от продължилия до късно след полунощ купон твърдят, че са сигнализирали на телефон 112, но полицията не е реагирала.

Амелия Гешева, директор на институт „Старинен Пловдив” коментира, че събитието е било регистрирано като концерт. „Това, което знам, че е подадено като информация какво точно ще се случва на събитието е, че ще има концерт до 11.00 часа. В декларацията е записано, че ще бъде проведено мероприятие „фирмена презентация", допълни Гешева.

 По думите на екскурзовод, мрежата, която опасва Античния театър, е била покрита с бели чаршафи в събота. Причината - аа не може да се види подготовката, която е кипяла на сцената, в часовете преди началото на празненството.

bTV се свърза с Георги Самуилов, който в момента е в чужбина. Бизнесменът заяви, че е готов да поеме последствията от своите действия и да плати глоба, ако такава му бъде наложена.