Скандалът с българското домакинство на Еврпейския младежки форум стигна и родната младежка политическа сцена.

Според ГЕРБ президентът на форума преследва лични цели като обвинява организаторите. От БСП пък заявиха, че управляващите употребяват младите за свой пиар.

„На практика това, което се случи е млади хора от цяла Европа да бъдат използвани за статисти в спектакъла на правителството ни”, заяви Николай Бериевски от младежката организация на социалистите.

Снимка: bTV

„Успех, който не може да се прости от опозицията” – обаче е оценката на зам-министъра на външните работи и кадър на МГЕРБ Георг Георгиев. Той стигна и по-далеч: „Председателят на въпросния младежки форум очевидно е подел своята предизборна кампания. Дали той е получил в замяна на гаранция от Националния младежки форум, че ще бъде подкрепен за следващ мандат, това да излезе с тази декларация”.

Това се оказва не съвсем вярно. „Европейският младежки форум има демократична структура, която не ми позволява да се кандидатирам отново. Аз няма да се явя повторно на избори. Говорих, защото така беше правилно”, обясни пред bTV Луис Алварадо.

Снимка: bTV

А според доброволеца Вилислава Методиева инструктажът как да се аплодира премиерът съвпаднал изцяло с нагласата й: „Получавахме есемес, който казваше, че трябва да станем и да аплодираме господин Бойко Борисов, но аз искам смело да заявя, че това е моя личен избор”.

И опозицията, и управляващите не видяха нищо лошо младежката програма да включва и нощен клуб. Макар и с разсъблечени танцьорки.