Комисията по ревизия ще изслуша днес седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски.

Пред депутати 45-ото Народно събрание той изнесе твърдения за корупционни практики, като намеси и името на бившия премиер Бойко Борисов. От прокуратурата започнаха проверка.

За изслушване са поканени министърът на земеделието, финансовият министър, министърът на правосъдието и вътрешният министър. Покани са изпратени и до ръководствата на Комисията по финансов надзор, Националната агенция по приходите, и ДАНС.

Сигнал за нарушения в държавното дружество „Бул Био“ е залегнал като втора точка в дневния ред на депутатите в комисията. По казуса са извикани земеделският министър и ръководството на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Като трета точка ще бъде разгледан сигнал за доставки на храна за УМБАЛ „Света Марина“ - Варна и репресивни действия от страна на ОДБХ – Варна. По сигнала са извикани представители на Министерството на здравеопазването, БАБХ и УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна.