Четвърти ден остава усложнена обстановката в Родопите след пороите, предизвикали наводнения и последвалите снеговалежи.

Заради скъсани електропроводи десетки населени места в Смолянско и днес остават без ток. Все още има населени места без достъп заради срутени пътища. Стихията причини и проблеми с водоснабдяването в района.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради липсата на електричество в Мадан и Рудозем днес детските градини и училищата са затворени. В Девин беше възстановено електрозахранването.

Смолянското село Мугла остава откъснато от света – до него се стига само с високопроходима техника. Пътят до Триград се срути, а багерът, който трябваше да го укрепи – падна в реката.

"Подпорната стена е поддала, насипът е пропаднал и машината е в реката. За съжаление си мислихме, че с тези действия, които предприехме през предишните 3 дни, ще се реши проблемът до пролетта, но сега може и да остане отцепен“, каза кметът на Девин Здравко Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

В Триград няма и водоснабдяване, засега местните имат продукти от първа необходимост, но единственият достъп до селото в момента е през гората.

В същото време в Министерския съвет се провежда среща на премиера Кирил Петков с областните управители на най-засегнатите от бедствието области.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!