Две големи плажни дискотеки бяха затворени заради системни нарушения на наредбата за шума от Регионалната здравна инспекция. Това обяви на брифинг в Бургас вицеперемиерът Валери Симеонов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Спиране експлоатацията на обекти, по причина неспазване на изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, това е новото. Вече 4-ти ден Какаовия плаж в Слънчев бряг и заведението „Хедонт” на плажа на Каваците южно от Созопол са затворени", обяви националистът.

Симеонов добави, че е дал кмета на Созопол на прокурор и до този момент промените в Закона за шума все още не са приети.

Снимка: btvnovinite.bg

"Аз не мога да ограничавам работното време, подава си човека, иска да работи 24 часа, аз го удовлетворявам", коментира Панайот Рейзи, кмет на Община Созопол.

Проверка на bTV показа, че заведението в Слънчев бряг вече работи, а голямо парти е било отложено през уикенда, с обяснението за технически причини.

На Каваци заведението също отложи свое мероприятие, но в социалните мрежи призовават феновете си да се готвят за предстоящ купон, който ще "взриви" Хармани и Буджака.