Специализираната прокуратура ще публикува в съобщение доказателства за връзка на представители на организираната престъпност с политици и журналисти, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. 

По думите й то ще позволи в следващите часове българската общественост да разбере за опити на обвиняеми за тежки престъпления лица да избегнат търсене на наказателна отговорност.

"Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици", каза още Милева.

Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен натиск, който е не само политически, добави тя и посочи, че кампанията срещу прокуратурата се финансира с откраднати от хората стотици милиони, дори милиарди.

Обществото има право да знае как Васил Божков и Цветан Василев си партнират "честни" с журналисти и политици, каза още Милева в изявлението си пред медиите. 

Милева посочи, че прокуратурата подкрепя правото на всеки да участва в мирни протести за по-добър живот у нас. Но допълни, че имало доказателства как обвинени лица използват искания на протестиращи, за да пречат на прокуратурата.

Чакаме отговор от президента Румен Радев за това как концепцията му за рекет от страна на прокуратурата кореспондира с доказателствата за връзки с представители на организираната престъпност за случващото се в последните дни, посочи още Сийка Милева.

"Изборът, пред който е поставено цялото българско общество, в това число и прокуратурата, е или да възродим държавата, осигурявайки върховенството на закона, или да се подадем на натиск и да продължим грабежът да продължи", допълни тя.