Шофьорите в градският транспорт системно нарушават правилата за движение по пътищата, засичайки останалите автомобили и създаващи условия за катастрофи. Това твърди Младен Костов, който е подал сигнал до bTV за нарушение от водача на автобус 120 в столицата.

Според мъжа на 24 март в 18:17 часа автобус 120 отнема предимството на няколко автомобила включващи се от бул. „П. К. Яворов“ към кръстовището с ул. „Стоян Михайловски“.

След това водачът на автобуса вместо да се пристрои в лентата за направо, където продължава автобусната линия, за пореден път се пристрои в лентата, която е само за надясно и така я задръства.

„Това се случва ежедневно, като много често се преминава на червено и се правят всякакви други нарушения“, пише още в сигнала си до bTV Младен Костов.

Според него до нарушението се стига, защото светофарът светва зелено наляво и направо няколко секунди преди този за надясно. Водачът нарушава двойната непрекъсната линия и започна да се пристроява в средната лента, след което умишлено рязко зави надясно, засичайки автомобилите.

„Това предизвиква опасна ситуация и може да се стигне до катастрофа“, категоричен е мъжът. Той дори е успял да заснеме видео, в което се чуват ругатните на автобусния водач.

„След като преминах покрай него, за да го заснема, водачът използва нецензурни думи по мой адрес, без да съм го предизвиквал или да му отвръщам. Настоявам отговорните органи да предприемат мерки срещу водача, както и срещу всички останали негови колеги от градския транспорт, които системно нарушават правилата за движение и застрашават живота и здравето на пътниците, останалите водачи на пътя и пешеходците“, пише още Младен Костов.