„Проведено в задкулисие” – такова било събранието на депутатите от „Обединени патриоти”, отстранило вчера от председателския пост Волен Сидеров. Поне такова е мнението на лидера на „Атака”, който коментира пред журналисти, че случилото се поставя под въпрос не само националистическото обединение, но и цялата управленска конфигурация.

„Протоколът от заседанието носи дата 8.6, т.е. това е подготвено повече от месец назад и сега влиза в изпълнение”, подчерта Сидеров.

Снимка: bTV

По думите му най-важното решение не е кой ще е председател на групата, а това, че конфигурацията „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” вече ще е просто „Обединени патриоти”. „Ако заличиш тези 3 партии от заглавието, всъщност заличаваш коалиционното споразумение”, подчерта лидерът на „Атака”.

Той запита ГЕРБ дали ще предоговорят споразумението и дали не предстои подписване само с участието на партията на Бойко Борисов, НФСБ и ВМРО. „Тогава ще стане ясно България от каква коалиция се управлява”, допълни националистът.

Той беше категоричен, че управленската програма трябва да бъде изпълнена и няма намерение да излиза от „Обединени патриоти”: „Дето се вика, аз съм я създал тая коалиция!”.