Лидерът на „Атака” Волен Сидеров иска обяснение от вътрешния министър Цветан Цветанов за посещението му в Турция. Националистът за пореден път нападна южната ни съседка като я нарече "фашистка държава", управлявана от "ислямски фундаменталист".

„Очаквам обяснение от вицепремиера, длъжен е да каже мотивите на присъствието си на партиен конгрес на Реджеп Ердоган, който проповядва неоосманизъм”, заяви от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров.

„Изразяваме силна тревога по отношение на политиката, която правителството на ГЕРБ води спрямо държавата Турция, която се управлява от ислямски фундаменталист”, добави лидерът на националистите.

Той не пропусна да припомни части от биографията на турския премиер Ердоган.

„Това са хората, които днес управляват Турция. Военните, които се противопоставят на фундаментализма, са изтикани, уволнени, някои са съдени. При този Ердоган отива вашият вицепремиер, отива да му ръкопляска. На какво му пляска? Че Турция до 2020 г. ще завладее света едва ли не, като един друг диктатор? Днес Турция е държава от фашистки тип”, каза още Сидеров.

Крайните му изказвания не спряха до тук. Сидеров нарече политиката на ГЕРБ “туркофилска” и заяви, че Ердоган не е ръководител на светска държава.