Шведът Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в „Слънчев бряг” през юни, си замина, макар още да не е платил глобата си. Единствено екип на bTV го засне в последните му минути на българска земя.

Макар да се опитваше да избегне срещата ни с екипа ни, Ралф Сундберг призна, че се прибира в Швеция, без да е платил присъдената му глоба в размер на 4500 лв, тъй като нямал достъп до парите си. Щял обаче да плати всичко.

Според него той е получил наказанието, което е заслужавал и в родината му за подобно деяние би получил същото наказание.

Заяви още, че е засрамен от постъпката си и често мисли за пострадалата.

Вчера съдът, като взе предвид чистото му съдебно минало, го осъди по административен ред на глоба, чийто максимален размер можеше да бъде 5000 лв. Защитата му поиска 1000 лв. В крайна сметка съдът наложи наказание от 4500 лв.

Вчера не беше определено и обезщетението, което той трябва да плати на камериерката Диана Петкова.

Така отпреди ден Сундберг е свободен човек и можеше да се прибере в родината си, след като изкара цяло лято под домашен арест в апартхотел в „Слънчев бряг”.

„Толкова е смешно това, което се случи в нашата съдебна практика, че е чак тъжно. Първо ми беше смешно, след това ми стана тъжно и дори се разплаках. Тъжно заради самата мен… Обидата е много голяма, страшно голяма! Отиваш на работа и те ритат като парцал… Ужас!”, сподели вчера Петкова.