Силен вятър в много области на страната и днес. Сигнали за паднали дървета в София, Пловдив, Сливен и Хасково. Щети по релсите спряха влакове. Най-сериозни са щетите в Пловдив.

Бурният вятър продължава да бушува в града под тепетата и да нанася щети. От сутринта пожарникарите и служители на паркове и градини не смогват да отстраняват паднали дървета отново върху автомобили. Започна почистването на падналата изолация на блок върху детска площадка.

Заради бурния вятър и опасността отново да се срутят парчета от изолацията наложиха работниците да бъдат временно отстранени.

Собсттвениците на петте автомобила в кв. „Южен“, които бяха премазани от паднало дърво, ще заведат колективен иск срещу общината за обезщетение. Според един от пострадалите общината е била запозната с проблемното дърво, сигналът е бил само усетен.

Изолацията на жилищния блок в район „Тракия“, която падна и се стовари върху детска площадка, не е била закрепена здраво с дюбели, това показа проверка на инженер от района.

От общината ще издирят работниците, извършили ремонта, за тяхна сметка ще трябва да направят ново спешно укрепване на изолацията и от другите страни на блока, за да не се повтори инцидента.

Автомобил се размина по чудо с летящ метален покрив на околовръстното край Пловдив. Кадрите са от видеорегистратор и са публикувани в „МетеоБолканс“. Силният вятър снощи повали дървета върху седем автомобила.

На улица „Софлу“ дървото пада на метри от жилищен вход. На 112 са получен и над 100 сигнала.