„Дали ние ще съставим кабинет, или не, първо ще видим какво ще направи ГЕРБ. След това ще дойде процедурата при нас, след това ще видите какво ще направим ние".

Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в парламента.

По думите му, ако случайно се стигне до трети мандат, този, който го вземе, „трябва да си помисли хубаво какво ще направи“.

„Защото в тази средната част на залата (бел. ред. - там седи групата на ГЕРБ) биха могли дори да подкрепят който и да е от вас, ако се стигне до там. И трябва да сте наясно, че това означава, коалиция с тези, които трябва да бъдат поставени в дъното на политическия живот за всичко, което сториха на България. За ГЕРБ става въпрос“, каза Тошко Йорданов.

Той също така нарече декларацията на ГЕРБ „върха на глупостта“ и допълни, че е хубаво българските граждани да знаят какво се случва в парламента.

"Вътре беше пълно с неистини. Ако нещо ви учудва защо залата гласува така  предните два дена, това е, защото няма политическа партия, която да се докосна дори до вас“, заяви той.

„Всеки в тази зала, който е извън ГЕРБ, трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество. Тук няма поле за размисъл“, допълни Тошко Йорданов.