Ще успеят ли партиите в новия парламент да направят кабинет или с всеки изминал ден се отдалечават от тази идея?

ГЕРБ оставиха вратата за разговори за кабинет отворена.

„Ние сме направили своето предложение за възстановяване на политическия диалог, оставаме да видим останалите формации доколко са готови на това“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев не иска нови избори и ще изчака опита на ГЕРБ.

„На нас не ни е изгодно по една проста причина, на нас ни пука за България. Миналата година щеше да ни е най-изгодно да отидем на нови избори“, каза Асен Василев.

Корнелия Нинова обяви в предаването 120 минути кои са трите партии, които трябва да съставят новия кабинет. Това са ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

В Тази неделя“ евродепутатът Радан Кънев изрази опасения от подхода на Бойко Борисов към коалирането.

"Ако г-н Бойко Борисов не желае да прави правителство с ДПС и "Възраждане" и е избрал друг път, което би било добре, трябва да си даде сметка, че досегашният му навик да сглобява коалиции, в които неговата партия и неговата личност са доминиращи и всичко се върти като спътници около звезда, няма как да стане. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заедно имат повече депутати от ГЕРБ", заяви евродепутатът Радан Кънев.

Пред националното радио лидерът на „Български възходСтефан Янев определи коалиционното споразумение като дълъг процес.

„Ще разговаряме с всички, защото смятаме, че в диалога ще се роди истината, възможност да се състави правителство“, отбеляза Стефан Янев.

Янев каза, че не е съгласен да се дарява въоръжение на украинската армия без право на замяна.