Алекс Димов, убил при катастрофа две жени, остава с мярка за неотклонение „задържане под стража” – това реши Апелативният съд в Бургас след като на свое заседание разгледа жалбата на 18-годишния мъж срещу наложения му постоянен арест от първоинстанционния съд.

Алекс Димов е обвинен в това, че заради управление с несъобразена скорост, блъска и убива на място с лек автомобил „Мерцедес” две жени, чакащи пред автобусна спирка в Карнобат.

Инцидентът е станал на 3 ноември. Обвиняемият е допуснал пътното транспортно произшествие след като загубил контрол над автомобила си. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода" от 3 до 15 години.

При настъпването на инцидента водачът бил със шофьорски стаж от 18 дни и въпреки липсата на опит е управлявал автомобила с несъобразена скорост в населено място. Обвиняемият няма постоянна адресна регистрация и работа и често пътува в чужбина.

Тези обстоятелства, както и предвиденото наказание обосновават извод за опасност от укриване или извършване на друго престъпление, посочиха от съда, цитирани от БТА. Решението за наложената мярка е окончателно и не подлежи на обжалване.