18-годишен шофьор блъсна две възрастни жени на тротоар в Карнобат. Едната от тях загина на място, другата беше откарана в болница в кома, където по-късно почина. Сигналът за тежкия инцидент на улица „Петър Берон“ е получен около 8 ч.

Според свидетели 18-годишният шофьор е карал с висока скорост. Младежът имал книжка само от месец.

Двете жени, на 70 и 84 години, вървели по тротоара рано сутринта. Отивали да почетат свои близки за Задушница, когато 18-годишният шофьор връхлита с колата си върху тях.

Загубил управление над автомобила, качил се на тротоара и се забил в електрическото табло. Съседи разказват, че и друг път са го виждали да кара бързо. Роднините му отричат.

Снимка: Лора Стаматис

Катастрофата става пред дома на Добри Чапанов. Синът му се заприказвал с жените. Правел надгробен паметник за сестрата на едната от тях.

"Вижда как отдолу кара много силно момчето, как колата подскача вече, понеже там пътят е развален, уплашил се, а вляво, а надясно. Като го видял, синът ми викнал на жените: "Бягайте бързо!" Докато рекат да се наканят възрастни жени да избягат, удря едната, удари и другата"”, разказа Добри Чапанов.

"Чухме трясъка само и като се разпищя момчето. Познавам ги, на другата улица живеят. И на двете синовете им са починали и всяка сутрин ходят на гробищата… и днес нали е Задушница", каза Станка Стоянова.

Снимка: Лора Стаматис

И друг път съседи виждали 18-годишния Алекс да шофира из тесните улици бързо. 

"Този същият мина вчера пак от тук с голяма скорост… Тук постоянно карат силно, няма ни легнали полицаи, нищо няма. Тук така се кара, със 100 км", каза Вълчо Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

Младежът получил колата като подарък за сватбата си от баща си, който работел в Англия.  

"Радват се, искат младите, искат кола… Сега съжаляваме много и младата булка вътре с бебето, и тя реве", жалва се Катя Стоянова, баба на жената на Алекс.

"Той бързаше да донесе на детето ядене да яде и за памперси”, обясни бабата на Алекс.

Шофьорът не е пострадал. Алкохолната проба е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.