Шофьорът на катастрофиралия автобус в р. Лим Илия Измирлиев е намерен мъртъв след катастрофа тази сутрин на пътя Смолян – Пампорово, информират от ОД на МВР. По първоначални данни 64-годишният Измирлиев е починал по време на шофиране, след което автомобилът се е забил в мантинелата.

Управляваният от него бус „Фолксваген Транспортер” не се е движил с висока скорост и няма големи щети от катастрофата.

Снимка: Ева Тошева

„На 64-годишен мъж му прилошава, излиза извън пътното платно и почива на място, няма насрещно движещи се автомобили, за да има пострадали. Пътувал е сам в автомобила”, коментира Цветелина Черкезова, говорител полицията в Смолян.

Това е вторият, фатален, пътен инцидент в живота на Измирлиев.

Преди близо 13 години датата 04.04. 2004 година се превръща в трагедия за цяла България. Илия Измирлиев управлява автобус с ученици, прибиращи се от екскурзия. При завой на планински път губи контрол. Автобусът пада от 15 метра височина и потъва в река Лим. Спасени са 38 души. 12 деца намират смъртта си. Наричат ги 12-те ангела.

Илиев беше осъден на 4 години затвор при лек режим за причиняване на смъртта на 12 деца по непредпазливост. Излезе от затвора през 2010 г.

До последно обаче той е получавал и благодарствени писма от родителите на децата, който е успял да спаси в трагичната нощ.