Нови факти по двойното убийство в столицата. След като е убил приятелката си и минути преди да застреля детето си, 26-годишният Викторио Александров отвлича такси. Росен Цветков се срещна с шофьора, пътувал цял час под заплаха за собствения си живот.

Вчера по обед 26-годишният Викторио Александров влиза в блока в "Надежда", в който до преди седмица е живял с приятелката си. Убива я, взема със себе си едногодишната им дъщеричка, изхвърля телефона си и бяга.

Около 19 ч. хваща такси от квартала, където живее баща му. С детето, въоръжен. Зад волана е този шофьор:

„Усетих удар по тила и зареди пистолета. Вика, ако искаш да живееш, слушай какво ти казвам...  Карай ме, вика, на най-високия мост, да скочим от моста, да се самоубием”, разказа шофьорът.

Викторио обаче в крайна сметка определя нов маршрут – в района на Долни Богров. Отнема телефоните на шофьора.

„Нормално момче, много здраво.  Аз не искам да навредим на детето – това през цялото време говореше и го гушкаше. Повтаряше - "Тате, много те обича!". Детето плачеше истерично”, спомня си таксиметровият шофьор. 

В това време майката на жената отива в апартамента й.

„Не е имало връзка по телефона, идва ключар. Намира жената с 2 прострелни рани”, съобщи Емилия Русинова от Софийската градска прокуратура.

Започва издирването на убиеца. Благодарение на сигнала на таксиметровия шофьор мъжът е локализиран.

„Полицаите чуват изстрели. Детето и той са простреляни. Прави неуспешен опит да се самоубие. Няма опасност за живота му”, каза директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Според разследващите вероятен мотив за престъплението е семеен скандал. В петък Викторио подал сигнал в полицията срещу убитата жена за психически тормоз.

„Разказа, че жена му е убила другото им дете и той иска да се самоубие, не може да преживее загубата, че тя е живяла в лудница. Колко е истина, не мога да кажа. Това ми каза. Стана ми съвестно, че съм можел да спася детето, но не съм знаел предисторията. Да съм знаел да взема аз детето, той да се самоубива”, допълни шофьорът.

Дъщеричката на Викторио и Дарина става на година миналата седмица, няколко дни преди да загуби живота си.