Шофьорът, причинил тежката катастрофа на спирка във Варна, е заспал зад волана след нощна смяна. Това е обяснил 21-годишният мъж при разпит в районното управление на МВР.

След инцидента в болница "Св. Анна" са настанени две 14-годишни момичета и мъж на 27 години.

"Двама от пострадалите са в сериозно състояние, като 14-годишно момиче е с опасност за живота. Момичето е в кома. Докато младежът е с тежка травма, но е без опасност за живота", каза – д-р Валентин Власаков, н-к на интензивното отделение в болница МБАЛ "Св. Анна" - Варна. 

Водачът е задържан за срок до 24 часа, има книжка от три години, но няма никакви нарушения на пътя до този момент. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

„Ще бъдат анализирани записи от видеокамери в района, както и от видеорегистратора в колата. До момента е установено, че автомобилът се е движел по бул. „Владислав Варненчик” към Трета гимназия в лявата лента. От кръстовището с улица „Дрин” леката кола е започнала плавно да се отклонява в дясната лента, след това – в бус лентата и накрая – по тротоарното пространство”, обясни гл. инспектор Петко Камбуров от ОДМВР – Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му малко преди удара в автобусната спирка, джипиесът на автомобила е отчел скорост от 47 км/ч.

С опасност за живота остава едното от двете 14-годишни момичета, които пострадаха. В реанимация е и 27-годишен мъж, но в стабилно състояние. Сред пострадалите има и жена на 51 години, която е леки контузии на лице.