Шофьорът, който беше блокиран от протестиращи за 4 часа тази нощ на кръстовището пред Софийския университет, подаде жалба срещу тях, научи bTV.

„Срещу хората, които ме нападнаха, задържаха ме 4 часа против моята воля без да съм нарушил закона, снимаха ме и качиха в социалните мрежи с разни клевети пред цяла България“, обясни за bTV Халед Мохи.

До напрежението по време на протеста се стигна, когато около 22 ч., Халед Мохи се опита да премине с автомобила си, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на  млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила.

Непосредствено след медицинския преглед, пострадалият младеж Асен се върна пред Софийския университет. Обясни, че колата е минала през крака му. Той разговаря с шофьора на автомобила, който му се извини за инцидента.

Стана ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Пробите за алкохол и наркотици, които полицията направи на водача, са отрицателни, а документите му – изрядни. По думите му, движението не е било отбито от органите на реда.

Цялото видео от инцидента вижте тук: 

Това е вторият подобен инцидент в рамките на дни. На 24 юли 19-годишно момиче пострада по време на протеста при блокирането на кръстовището между бул. “България” и “Фритьоф Нансен”. 

Вероника Найденова е с лека контузия, но е ядосана на безцеремонното поведение на шофьора, който опитал да мине през нея. Тя разказа пред bTV, че шофьорът се засилил и я ударил в коленете. 

Прегледана е в „Пирогов“, където установили контузия на коляното. МВР продължава проверката по случая. Шофьорът е установен, но на камерите от видеонаблюдението не се виждало удар.