Без груби нарушения на обществения ред е преминал вчерашният ден на протести в София. Не са били забелязани и провокатори, отбеляза началникът на отдел “Охранителна полиция” в СДВР комисар Радослав Стойнев. 

19-годишно момиче се е оплакало от болки в крака вследствие на възникнало напрежение между протестиращи и водач на автомобил между бул. “България” и бул. “Фритьоф Нансен”. Информацията е постъпила снощи към 22:45 ч. 

Комисар Стойнев подчерта, че момичето е в добро състояние, като до инцидента се е стигнало, след като шофьорът не бил съгласен с поведението на протестиращите, които блокираха движението на няколко места в столицата, и демонстративно е напуснал кръстовището. 

Обстоятелствата около случая се изясняват. Ако бъдат констатирани нарушения от страна на водача, ще бъдат взети съответните мерки по ЗДвП.

Стойнев изтъкна, че благодарение на навременната намеса на полицията са предотвратени няколко случая на саморазправа между водачи и недоволстващи. 

“Апелирам и към двете страни да проверяват разбиране и търпимост едни към други, за да не се нарушава редът. (…) Съобразно ситуацията полицията има готовност да обезпечи обществения ред”, обясни той.

И допълни: “Реагираме своевременно. Невинаги може да знаем кога, къде и кой какви намерения има”.