Шофьор блъсна майка с дете на пешеходна пътека в столичния квартал „Младост“, научи bTV.

Инцидентът е станал на бул. „Александър Малинов“ малко след 12 ч. Мястото е много натоварено, наблизо има и училище.

Майката, която е на 35 години, и 10-годишното ѝ дете са откарани в "Пирогов". Детето е с травма в областта на корема, а майката е с множество травми. И двамата са в стабилно състояние, според информация на bTV.

Снимка: bTV

Изясняват се причините за инцидента. От община "Младост" казаха, че досега при тях са получени четири молби за изграждане на легнал полицай на мястото на пешеходната пътека, защото инцидентите не са малко. Днес беше изпратено още една молба до Столична община, като ведомоството има месец да реши случая.

Водачът на автомобила обясни пред bTV, че майката и детето са пресичали на червено.

„Не съм карал с превишена скорост, просто изскочиха в последния момент. Имаше задръстване в двете ленти вдясно, в лявата лента, в която карах, беше свободно и от спрелите коли не ги видях. Много се притеснявам за тях, моето дете е на същата възраст, просто е ужасно“, разказа още той.

Снимка: bTV

„Това не е единственият случай. Имаше преди месец блъсната жена, миналата година дете. Звъннах веднага на кмета на община „Младост“ арх. Стефанов, който каза, че за тази пешеходна пътека има написани поне четири писма до КАТ и Столична община, но му е било казана, че статутът на булеварда не позволява да се изгради пешеходна пътека от повдигнат тип. Автомобилите се движат с много висока скорост. Колко жертви трябва да има, за да дойде един камион асфалт, който да направи съоръжение от повдигнат тип“, добави той.

Според живущите в района светофарът на пешеходната пътека свети зелено по-малко от 15 секунди и е много трудно за това време да се пресече.

„Ще направим ново предложение към постоянната комисия в Столична община и ще настояваме да се изгради такава пътека“, заяви зам.-кметът на община „Младост“ Снежана Вълкадинова.