Шивашки цех в Кричим е новото огнище на COVID-19. 19 служители в предприятието са дали положителни проби за коронавирус. Здравната инспекция в града издирва контактните лица на заразените.

Цехът е затворен за пълна дезинфекция. Заразените работници са поставени под карантина. Съобщава се, че те нямат симптоми. Изследването е направено по желание на управителя на шивашкия цех, след като преди две седмици работник от предприятието е бил регистриран с COVID-19.

Снимка: btvnovinite.bg

Огнището е засечено в най-големия шивашки цех в Кричим, след като управителката решила да направи тестове на близо 80 работници от фирмата. До решението се стига след като преди седмица  шивачка дала положителна проба за COVID-19.

„За нещастие 19 от тях дадоха положителни проби, но за наш най-голям късмет и радост всички те са в много добро здрав и нямат никакви странични симптоми“, заяви Васка Бакларова,управител на шивашки цех.

Заболелите шивачки са от няколко населени места.

Здравните власти издирват контактните лица на шивачките с положителни проби, те ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Огнището притесни хората от Кричим.

Състоянието на всички заболели е добро,те са на домашно лечение.

Още четирима военнослужещи от поделението в Асеновград са с положителни проби за коронавирус, така общият брой на заразените военни става шестима.

Още един случай на заразен с коронавирус работник има регистриран и във вагоноремонтния завод в гр. Септември. Заразените в предприятието, в което работят 1500 души, вече са 15.

РЗИ-Пазарджик информира за три положителни резултата за COVID-19. Пробите са на мъж на 50 г. от с. Грашево, хоспитализиран в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“ и на две жени. 

Заразата се разраства и в завода за производство на автомобилни части в гр. Смолян. За изминалото денонощие. Трима служители са под карантина и домашно лечение. 

14-годишно дете с диагноза пневмония се лекува в инфекциозното отделение на областната болница. То е позитивно като контактно на родител, работещ в предприятието.