"Хубаво е, но не е готово". С този хаштаг стотици потребители отбелязаха финала на поредния ремонт в София.

Нестандартни пакроместа на столичния бул. "Патриарх Евтимий" предизвикаха стотици коментари в социалните мрежи. Автор на снимките, които бяха публикувани във „Фейсбук”, е Явор Драганов.

„Повечето коментари бяха от типа "Новата автогара", "Само лимузини спират тук", "Тези хора с всичкия ли са?" и подобни”, разказа той.

Снимка: btvnovinite.bg

На паркоместата спокойно се събират две коли. Според Явор от тях няма място за движението.

„Ако обърнете внимание, това е половината габарит на булеварда”, казва още мъжът.

Оказа се, че гигантските паркоместа пазят място за нова велоалея, която тепърва ще се изгражда. Целта е да се пести.

Снимка: btvnovinite.bg

„За да може да си гарантираме, когато започнем да я изграждаме догодина, липсата на необходимост от премаркиране и нараняване на асфалтовата настилка. Профилът на булеварда е запазен. Имаме отново три ленти за движение в посока”, обясни Димитър Петров от дирекция "Управление и анализ на трафика" към Столична община.

Защо булевардът е пуснат, а велоалеите не са изпълнени, както е по план - така и не става ясно. Според Явор при изпълнението е мислено само за трафика.

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма нито едно кошче за боклук, разположено по тротоарите. Имаме къде да паркираме големите си коли, но няма къде да изхвърляме боклука си”, коментира Явор Драганов.

Очаква се паркоместата да добият нормален вид след изграждането на велоалеите. Освен двете велоалеи, там трябва да бъде обособена и бус лента. С точни срокове кога ще се случи това от СО не се ангажираха.