Служител на министерството на отбраната - сред проверяваните за връзка със слуховете за отнемане на деца. Новината, че служител от пресцентъра на военното ведомство е проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца, дойде тази сутрин в Министерски съвет.

Само пред  bTV началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отговори участвал ли е в разпространяване на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.

Снимка: btvnovinite.bg

„Преди малко разговарях с колегата Каракачанов по темата. Той обеща да провери и да вземе мерки. Ако мога да допълня, не е единственият човек на публична служба, който има отношение по темата. Има и други, което за мен е абсолютно недопустимо”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Шефът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отрича.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище”, казва Урумов.

Следобед последва разговор на военния министър Красимир Каракачанов с Урумов.

Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че енапълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето. и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание”.

Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство”, заяви Каракачанов.

Прокуратурата образува досъдебно производство за заблуждаваща информация и масова психоза. Полицаи в Сливен са разпитвали пастори и автори на клипове в социалните мрежи.