Съдът остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари. Софийският градски съд не измени мярката за неотклонение на Трифонова. Определението не е окончателно и подлежи на жалба пред Апелативен съд – София.

Красимира Трифонова е обвинена, че в съучастие с дъщеря си Габриела е убила зет си Пейо Пеев в началото на годината. Автомобилът с тялото на мъжа беше открит в района на парк „Витоша“, по пътя за хижа „Алеко“.

Трифонова е задържана за постоянно в ареста и подаде молба да ѝ бъде наложена по-лека мярка. Съдът обаче прецени, че до момента не е разколебано обоснованото предположение, че тя и дъщеря ѝ Габриела са убили Пейо Пеев и има риск да извърши престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение.

Според определението на съда няма опасност Трифонова да се укрие, но към момента срокът на задържането ѝ, който е около пет месеца, не се явява прекомерен. Съдът отчете още, че по разследването се работи активно, а също и че според медицинската експертиза за Красимира Трифонова се полагат адекватни медицински грижи.

На 21 май мярката „задържане под стража“ на Красимира Трифонова бе потвърдена от Апелативен съд - София. Според съда на този етап има достатъчно доказателства за съучастието на Красимира Трифонова. Освен това е събран и биологичен материал на мястото на убийството, допълни съдът. Защитата оспори.

Седмица по-рано Софийският градски съд отказа да наложи по-лека мярка за неотклонение на Красимира Трифонова и я остави в ареста. Жената каза, че е невинна и с влошено здравословно състояние. Прокурорът по делото оспори, защото имат достатъчно доказателства за вината на Трифонова, включително и видеоматериали. 

На 30 април тази година Апелативният съд в София пусна под домашен арест Габриела Славова, дъщеря на Красимира Трифонова и също обвиняема за убийството на Пейо Пеев.

Адвокатите на 33-годишната жена поискаха по-лека мярка с мотива, че няма доказателства тя да е извършила престъплението. Поискаха и експертиза, защото твърдят, че е получила инфаркт.