Софийският апелативен съд остави в ареста Красимира Трифонова във връзка с убийството на Пейо Пеев. Решението не подлежи на обжалване. 

Трифонова е обвинена, че в съучастие с дъщеря си Габриела е убила зет си Пейо Пеев в началото на годината. Автомобилът с тялото на мъжа беше открит в района на парк „Витоша“, по пътя за хижа „Алеко“.

Според съда на този етап има достатъчно доказателства за съучастието на Красимира Трифонова. Освен това е събран и биологичен материал на мястото на убийството, допълни съдът. Защитата оспори.

„Здравословното състояние на Красимира Трифонова е лошо, тя е невинна, не е извършила това престъпление“, каза адвокатът Димитър Вълков.

По-рано днес близки на убития се събраха пред съдебната палата с настояване за прозрачност на делото.

„Справедливи решения от страна на съда, от страна на психолози, социални. Всички добри, честни хора, хора с морал да вземат правилни решения“, призова майката на Пейо Пеев Иванка Пеева.

„Имаме притеснение, че могат да окажат натиск. Това са безскрупулни хора и ще следим за това“, каза сестрата на Пейо Пеев Милена Йорданова.

Миналата седмица Софийският градски съд отказа да наложи по-лека мярка за неотклонение на Красимира Трифонова и я остави в ареста. Жената каза, че е невинна и с влошено здравословно състояние.

Прокурорът по делото оспори, защото имат достатъчно доказателства за вината на Трифонова, включително и видеоматериали. И Красимира Трифонова, и дъщеря ѝ Габриела отказват да се явят на интервютата, свързани с новите експертизи и приключване на разследването.

Убийството на Пейо Пеев беше извършено в началото на тази година в София. За него са обвинени съпругата му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

Разследването показа, че мъжът е убит на 18 януари в автомобил в кв. „Изгрев“. Тялото беше открито по-късно в опожарена кола в гориста местност в подножието на Витоша.