Семейство от Добрич остана без дом след пожар в жилищна кооперация. Огънят е тръгнал от комин на покрива на триетажен блок. Като по чудо няма жертви.

Снимка: bTV

Пожарът е пламнал след полунощ в петък срещу събота. Първо задимяването в апартамента усеща бебето.

„Бебето заплака и когато го вдигнах усетих пушик, дим, миризма. Отидох в стаята, в кухнята и забелязах, че от таванското помещение излиза пушек. Отворих и видях че комина и гредите горят.", разказва Веселин.

„По пижами, бебето ми по пижами, посред нощ, грозно беше. Той ни заведе тук в съседния блок в една комшийка и много съм й благодарна.", казва Елена.

Десет минути след подадения сигнал на телефон 112 на място са изпратени два екипа огнеборци, които успяват да потушат пламъците. Покривът обаче е напълно изгорял.

„Бизо 15-16000 лева,  най-малко.  Говорим за материали...", изчислява щетите Веселин.

Пари, с които семейството не разполага. Всички спестявания дали за ремонт на жилището, който приключил само преди два месеца. Апартаментът е застрахован, тъй като е купен с кредит, но каква сума ще бъде изплатена, ще стане ясно най-рано утре.

Сега Елена, Веселин и двете им невръстни деца живеят при роднини. А баткото утре е на училище.

„Нито дрехи мога да му взема, нито нищо. Всичко е влажно. Мирише на пушек.", споделя Елена.

Във „Фейсбук" се организира кампания за набиране на дрешки за децата. А кметът на града каза за bTV, че общината има готовност да предостави жилище на семейството.


Снимка: bTV

Всеки, който желае, може да помогне на семейството:

Веселин Георгиев Стефанов 

BG34STSA93000025651516

BIC STSABGSF

БАНКА ДСК