С 4 гласа "за" Милен Митев беше избран за временно изпълняващ длъжността директор на БНР, предаде БГНЕС.

"Това е голямо вълнение за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за запазване на спокойната атмосфера в радиото", каза Митев.

Оставката на досегашния директор Андон Балтаков беше приета с три гласа "за" и един "въздържал се".

Заседанието беше проведено при непълен състав - само четирима души - Бетина Жотева, София Владимилова и Галина Георгиева и Розита Еленова. Номинираната за член на СЕМ Соня Момчилова все още е в противоречие със Закона за радио и телевизията, защото е собственик на капитал на фирма "План Ц".

Розита Еленова гласува като "въздържал се", определяйки оставката на Андон Балтаков като "безотговорна постъпка", а поведението му като "нестабилно психическо".

"Той имаше своето лабилно психическо отклонение с подаване и неподаване на оставки назад във времето", каза още Еленова.

Тя повдигна въпроса за определените от Балтаков "дълбоко" лични мотиви да напусне. Според нея това напомня за извинителните бележки в училище и изрази възмущение, че той не е споделил какви са тези причини.

Председателят на СЕМ заяви, че работата на досегашния изпълнителен директор на БНР е била ползотворна, но причините му за оставка ще бъдат уважени. Бетина Жотева призна, че е опитала да разубеди Балтаков, но решението му е категорично.

"Надявам се оставката му да не бъде използвана в политическата обстановка. Лични причини на Балтаков са основателни и не бива да спорим", призова тя.