Генералният директор на БНР Андон Балтаков е подал оставка.

Той е съобщил на служителите на радиото с писмо, че е депозирал молба за предсрочно прекратяване на договора му от 6 август.

„Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари.

За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията.

Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък.

Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията.

Желая на всеки един от Вас успех и просперитет“, пише Балтаков.

Той беше избран от СЕМ за генерален директор на БНР на 22 януари 2020 г. През октомври същата година подаде оставка заради несъгласие с промени в Закона за радио и телевизия, но тя не беше приета.

„Молбата на Андон Балтаков ще бъде разгледана на заседание в петък. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов генерален директор на БНР“, обяви пред Националното радио председателят на СЕМ Бетина Жотева.