Кметът на старозагорското село Памукчии от месеци не идва на работа.  Според местните техният избраник по-често пребивавал във Франция, отколкото в България и това е така от години.

Местните хора казват, че кметът е във Франция, където има бизнес, и се връща в селото само за по няколко дни. Кога ще се върне и какъв отпуск ползва, хората нямат представа.

Проблемите на местните са оставени на самотек.

Кмет на село Памукчии от 2 години и половина е Георги Празов. Предишният мандат е бил кметски наместник. И тогава, както и сега, често отсъствал от работа, казват местните. Обещал да се поправи, затова и го избрали. Заради отсъствието му сега на хората им се налага да пътуват до околните села, за да си извадят важни документи.

Според жителите на селото трудно намират и секретарката на кмета. Недялка Колева обаче отрича и казва, че никой не е бил върнат.

Голяма болка на местните е рушащата се църква „Света Петка”. Ремонтът на храма бил едно от обещанията, с които Празов бил избран за кмет. Той дори сложил скеле, изкарал и разрешения за поправянето на църквата, но след изборите обещанието се оказало скъпо.

Според сина на кмета обвиненията на хората в селото са неоснователни и истината е изопачена. Младежът отказа да застане пред камера.

От общината съобщиха, че кметът на Памукчии е в неплатен отпуск и се очаква да се върне до края на март. Припомниха също, че заради отсъствията му той вече е бил глобяван.

След завръщането му ще бъде изяснено и дали ще живее в чужбина и ще си подаде оставката, за да има частични избори, или ще продължи да бъде кмет и ще ходи на работа.