Клип за наемане на студенти в учебната телевизия на Софийския университет предизвика скандал – според създателите видеото е провокативно, според критиците е пошло.

Актьорът и директор на телевизията Башар Рахал е категоричен, че във видеото (където момиче играе ролята на негова асистентка) няма и намек за сексуален тормоз: „Цветелина Бенчева може да я попитате чувства ли се застрашена и дали върху нея е упражнен някакъв контрол на сексисъм. Хора, какво ви стана, това е скеч!”.

В клипа Рахал се обръща към студентите от цялата страна. Проф. Анна Кръстева от Нов български университет го показа на своите възпитаници: „Лош вкус, пошлост, глуповатичко, това бяха начините по които моите студенти реагираха, не достига таргета си, или по-скоро обижда таргета си, което е по-лошото”.

Според проф. Кръстева видеото е пример за негативни обществени процеси: „Най-тъжното е, че то не е изненадващо защото то е резултат на едни по-общи тенденции които бих нарекла един доморасъл консерватизъм”.

Софийският университет няма намерение да сваля клипа от страницата си, заявиха пред bTV и допълниха, че вече имало много желаещи за участие в кастинга.

Телевизия „Алма Матер” има национален обхват и се издържа от бюджета на най-старото учебно заведение у нас.