Седмицата започва с много слънце. Около обед и следобед ще е горещо. Вятърът е предимно слаб до умерен. Максималните температури в страната ще са по-високи от вчера - между 30 и 35 градуса. В София - около 30, в Пловдив – около 35 градуса, а във Варна – около 29 градуса.

По морския бряг ще е слънчево и подходящо за плаж. Там вятърът също е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Морската вода е от 22 до 25 градуса.

И над планините ще е слънчево. На места има незначителна купеста облачност. Вятърът е умерен, а максималните температури на височина 1200 метра ще са около 23 градуса, а на 2000 метра - около 15.

Слънчево и горещо време предстои и във вторник. Вятърът остава до умерен. Максимални температури ще са между 32 и 37 градуса, а по Черноморието - между  27 и 32 градуса.

До края на седмицата прогнозата е за слънчево и все по-горещо време. Най-горещо очакваме да е в петък, когато максималните температури ще са между 37 и 42 градуса. Вечерта и през нощта в петък срещу събота умереният вятър ще донесе малко по-хладен въздух.

В събота очакваме да е слънчево, с повече облаци над планините, но вероятността за валежи е много малка.